Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
kat ko Kamil . musialtomasz94 (1500 niezalogowanych)
763 Posty
Joanna C
(giovi2)
Wyjadacz
Anna82 napisał:
a gdzie napisalam ze 4 zl?

Sorki, to była pomyłka. Chodziło mi oczywiście o 40 kr
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
23 Posty
Basia H
(amanda_180)
Wiking
1.Mały bagaż podręczny:
Bagaż podręczny o wymiarach nieprzekraczających 42x32x25 cm może zostać wniesiony na pokład samolotu bezpłatnie. Bagaż ten musi się mieścić pod siedzeniem przed pasażerem.

2.Duży bagaż podręczny:
Jeżeli bagaż podręczny przekracza wymiary małego bagażu podręcznego, ale nie jest większy niż 56 x 45 x 25 cm, można wnieść go na pokład samolotu po uiszczeniu opłaty w wysokości 45 PLN. Bagaż ten musi się mieścić w schowku nad siedzeniami pasażerów. Pasażer musi być w stanie osobiście umieścić bagaż w schowku.

a dalej pisze:
Każdy pasażer może przewieźć:

Bezpłatnie jedną sztukę bagażu podręcznego o maksymalnych wymiarach 55 x 40 x 20 cm i wadze nieprzekraczającej 10 kg

wizzair.com/pl-PL/useful_information/baggage
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
W artykule pisze 22 zl nie wiem jak to sie ma w rzeczywistosci, ale jesli nawet te 45 zl to jest 90 kr, niestety na czyms musza zarabiac.

@ od nich dzisiejszy:

Linie lotnicze, w tym Wizz Air, stwierdziły w ostatnich latach rosnący problem przepełnienia kabin samolotów z powodu nadmiernej ilości bagażu wnoszonego na pokład. Powoduje to nie tylko niewygody dla wszystkich pasażerów, ale również przyczynia się do znacznych opóźnień.

W celu rozwiązania tego problemu od sierpnia wprowadziliśmy na próbę innowacyjne zasady polegające na podziale bagażu podręcznego na dwa typy. W wyniku pozytywnego wyniku próby, od 24 października nowe zasady obowiązywać będą na wszystkich trasach Wizz Air. Nadal obowiązuje zasada zezwalająca jednemu pasażerowi na wniesienie wyłącznie jednej sztuki bagażu podręcznego do kabiny samolotu.

Wizz Air ma nadzieję, że nowe zasady zachęcą pasażerów do wnoszenia na pokład samolotów mniejszych bagaży podręcznych. Dzięki mniejszym rozmiarom bagaży w kabinie samolotu będzie więcej miejsca i będzie ona wygodniejsza, a Wizz Air będzie mógł utrzymać wysoką punktualność swych lotów z korzyścią dla wszystkich pasażerów.

Spodziewamy się również, że inicjatywa ta umożliwi nam oszczędności. Mniejsza ilość bagażu oznacza mniejszą ilość zużytego paliwa, dzięki czemu możliwe będzie utrzymanie niskich cen lotów Wizz Air. Ceny wszystkich lotów Wizz Air rozpoczynających się od dnia 24 października zostaną obniżone o 22 PLN*, aby wszyscy pasażerowie mogli skorzystać z przewidywanej oszczędności kosztów.

(*Minimalna obniżona cena całkowita to 40 PLN w jedną stronę, włącznie z podatkami oraz maksymalną opłatą za rezerwację. Duży bagaż podręczny i bagaż rejestrowany podlegają dodatkowym opłatom.)

Dwa typy bagażu podręcznego – informacje

1.Mały bagaż podręczny:

Bagaż podręczny o wymiarach nieprzekraczających 42x32x25 cm może zostać wniesiony na pokład samolotu bezpłatnie. Warunki te spełnia zazwyczaj szkolny plecak lub torba na laptop mieszcząca się pod siedzeniem przed pasażerem.

2. Duży bagaż podręczny:

Jeżeli bagaż podręczny przekracza wymiary małego bagażu podręcznego, można go wnieść na pokład samolotu po uiszczeniu w Internecie nowej opłaty w wysokości 45 PLN. Opłatę można wnieść podczas dokonywania rezerwacji lotu lub można dodać ją do rezerwacji w późniejszym terminie. Duży bagaż podręczny musi się z łatwością mieścić w schowku nad siedzeniami pasażerów i jego wymiary nie mogą przekraczać 56x45x25 cm.

Opłata za duży bagaż podręczny dokonana w Internecie przed terminem podróży wynosi 45 PLN. Wizz Air ma nadzieję, że każdy pasażer zadecyduje o typie przewożonego bagażu z wyprzedzeniem i opłaci tę opcję w Internecie do 3 godzin przed podróżą. Opłata pobierana na lotnisku wynosi 90 PLN przy odprawie lub 135 PLN przy wyjściu do samolotu. Płacąc przez Internet można zaoszczędzić 50% lub więcej!

Nowe zasady dotyczące bagażu podręcznego obowiązywać będą dla wszystkich lotów zarezerwowanych od dnia 4 października 2012 r. odbywających się od dnia 24 października 2012 r. Pasażerowie, który dokonali rezerwacji lotu przed 4 października 2012 r. mogą wnieść na pokład duży bagaż podręczny bezpłatnie.

Zasady te obowiązują już w odniesieniu do lotów na trasie Katowice-Londyn Luton i nie ulegną zmianie.

Nowe zasady nie dotyczą lotów z lub do Ukrainy, z wyjątkiem lotów na trasie Budapeszt-Kijów oraz Londyn Luton-Kijów. Zasady te nie dotyczą lotów obsługiwanych przez Wizz Air Ukraine (WAU).
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
KATX napisał:
'' Avgiften for en stor håndbagasje er 90 NOK hvis du betaler online før du reiser. Wizz Air oppmuntrer alle passasjerer for å bestemme bagtypen de ønsker å ta med seg hjem og kjøpe dette alternativet online opp til 3 timer før avgang. Viss du betaler på flyplassen, er avgiften 180 NOK ved innsjekking eller 270 NOK ved utgangen. Kjøp online på forhånd og spar 50 % eller mer! ''

pieknie błysnęłas moja droga, tylko ja jakos nie zauwazyłem, zeby adres www sie zmienił, bo wciąz jest mojanorwegia.pl a nie MN.no
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
401 Postów

(gama28)
Wyjadacz
Upiii, to mi sie udało, bo kupiłam bilet przedwczoraj i do Polski mam tylko podreczny! Uff
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
370 Postów
Bunia D.
(buniusia79)
Stały Bywalec
I filmik z zaletami nowego rozwiązania

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
buniusia79 napisał:
I filmik z zaletami nowego rozwiązania

kiedy lecialem LOTem to Pani stewardessa kazala schowac to co mialem w rece do schowka.. nie pod fotel, nie w rece, nie pod siebie... dla bezpieczenstwa pasazerow w trakcie ladowania oraz w przypadku ewentualnych turbulencji....

a kiedy ryanair wprowadza te miejsca stojace, ktos wie???? hmmmm
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
370 Postów
Bunia D.
(buniusia79)
Stały Bywalec
Yatsek napisał:

a kiedy ryanair wprowadza te miejsca stojace, ktos wie???? hmmmm

Raczej nie wprowadzi. Pomysł spalił w fazie testów. Nikt mu nie pozwoli sprzedawać miejsc stojących i przystosowywać do tego samolotów.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
Moim zdaniem dobrze, że tak wyszlo, bo czasem idzie dostać szału jak ludzie pakują swoje bagaże podręczne o różnych wielkościach i spowalnia to cały ruch. Jestem za Teraz większość ludzi bedzie brała malusie walizeczki, żeby tylko nie płacic
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok